Vega Test

Strona główna »  Vega Test

Wegetatywny test rezonansowy organizmu nie diagnozuje choroby. Jest próbą ustalenia, gdzie w organizmie wystąpiła nierównowaga oraz co ją spowodowało. Jest w stanie wskazać na obecność; wirusów, bakterii, pasożytów oraz grzybów, które wywołują różnego rodzaju dolegliwości. Często też mają bezpośredni wpływ na stan ogólny organizmu, przyczyniając się do np. nerwicy, osłabienia stanu psychicznego i emocjonalnego oraz wielu chorób przewlekłych.

Według danych Światowej Organizacji Zdrowia, pasożyty są przyczyną 80 procent chorób u ludzi, a co trzeci z nas zarażony jest różnego rodzaju pasożytami. Jeszcze więcej osób, zarażonych jest wirusami, bakteriami, czy grzybami, które wywołują choroby powodując różne dolegliwości.

Celem wykonywanego testu nie jest postawienie diagnozy. Przeprowadzenie Vega Testu jest próbą określenia, gdzie w organizmie występują zaburzenia i jakie mają podłoże. Przyczyną mogą to być patogeny, toksyny, stres oraz emocje, które zakłócają wewnętrzne środowisko organizmu i utrudniają mu powrót do homeostazy.

Zadaniem badania jest także znalezienie pierwotnego zaburzenia, które leży u podstawy problemu. To pozwala ustalić kolejność działań, aby wesprzeć organizm w drodze do równowagi. Cały protokół przeprowadzany jest w sposób indywidualny z uwzględnieniem przebytych operacji, ogólnego stanu zdrowia, stanu emocjonalnego oraz trybu życia.

Vega Test jest całkowicie bezinwazyjny – bez naruszania ciągłości tkanki skórnej i trwa około 60-90 minut. W celu przeprowadzenia pomiaru, diagnosta przykłada sondę do tzw. punktów biologicznie aktywnych, znajdujących się m.in. na dłoniach.

Metodą Vega Testu możemy wykryć:

  • Infekcje wirusowe, pasożytnicze, bakteryjne i grzybicze, które obecnie są bardzo powszechną dolegliwością. Żyjące w naszym organizmie pasożyty stale nas zatruwają swoimi produktami przemiany materii. Mogą też w znacznym stopniu osłabiać nasz organizm i wywoływać dodatkowe dolegliwości.

  • Ogniska zakaźne, wywoływane przez mikroorganizmy, które infekują nasz organizm by przetrwać. Stworzone w ten sposób „ognisko zakaźne” stanowi barierę dla leukocytów oraz antybiotyków.

  • Zakwaszenie organizmu, czyli spadek PH w organizmie. Wpływ na to może mieć stres, niewłaściwa dieta, ale także źle pracujące narządy. Konsekwencją zakwaszenia z kolei, jest powstawanie infekcji oraz stanów chorobowych.

  • Obciążenia emocjonalne – silna reakcja stresowa lub długotrwały stres powoduje liczne negatywne efekty. Komórka ciała pod wpływem stresu nie przeprowadza właściwie procesu usuwania metabolitów oraz przyjmowania substancji odżywczych. Prowadzi to do zaburzenia kwasowości i rozwoju czynników chorobowych.

  • Toksyny i neurotoksyny – nasz organizm jest nieustannie narażony na szkodliwe działanie toksyn. Mogą to być toksyny pasożytów, toksyczne metale ciężkie, składniki spożywcze itp. Niektóre związki takie jak gluten czy kazeina, mogą przekształcić się w neurotoksyny – gluteomorfina, kazomorfina – zaburzające pracę mózgu.

  • Obciążenia geopatyczne – w naszym otoczeniu jest wiele szkodliwych źródeł promieniowania takich jak telefony komórkowe, anteny przekaźnikowe itp. które wpływają na pracę naszego organizmu.

  • Zaburzenia pracy w układach i narządach. Czasem przyczynę problemu możemy odnaleźć w niewłaściwej pracy układów i narządów tj. ukł. nerwowy, hormonalny, krwionośny, limfatyczny, pokarmowy, mięśniowy, kostny. Przykładowo stres wpływa na układ nerwowy i zaburza równowagę całego organizmu. Obciążone narządy mogą słabiej lub niewłaściwie pracować. To może powodować zaburzenia pracy następnych narządów, zakwaszenia organizmu itp.

  • Niedobory minerałów i witamin. Do prawidłowego funkcjonowania organizmu konieczne są minerały i witaminy. Często niewłaściwą dietą i stylem życia możemy powodować ich niedobory, które wywołują różne objawy chorobowe.

  • Nietolerancje i alergie pokarmowe. Bardzo częstym podłożem do powstania alergii pokarmowej jest gluten zawarty w zbożach. Jeśli spożywamy go za dużo, nasz organizm nie radzi sobie z jego usuwaniem i zaczyna go magazynować w jelitach. Zalegający gluten może osłabiać pracę jelit. Podobny problem może być spowodowany nadmiarem kazeiny.

Jak przygotować się do badania?

Przed badaniem należy zdjąć całą biżuterię i wyłączyć telefon komórkowy – nie wystarczy go wyciszyć. Ponadto dwie godziny przed badaniem nie należy spożywać jakichkolwiek posiłków, a trzy godziny wcześniej nie pić kawy i napojów energetycznych. Przed badaniem natomiast wypić 1-2 szklanki wody. Dwa dni wcześniej nie spożywać alkoholu.

Uwaga:

Badania Vega Test u dzieci można wykonać dopiero od 5. roku życia. Nie można ich jednak przeprowadzić u dzieci nadpobudliwych, nadwrażliwych na dotyk lub z autyzmem.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress